Dragi clienți, in primul rand vă mulțumim că ne-ați ales și că sunteți alaturi de noi, de aceea datorită numărului mare de comenzi vom incerca, pana-n Crăciun, sa onoram toate comenzile făcute pana-n data de 12 decembrie 2024, in limita stocurilor disponibile. Comenzile primite după 12 decembrie, cu părere de rău vor fi onorate in luna Ianuarie 2025. Pentru alte detalii și informații sunați la tel. 0755.918.619 Și pentru că suntem în pragul Sărbătorilor de Iarna, va dorim din suflet, sa aveti un Crăciun Fericit, Sărbători cu liniște, pace și multă sănătate, iar 2025 sa vă aducă tot ce aveți nevoie! La mulți ani!

GHID PENTRU ALEGEREA POTRIVITA A PERDELELOR SI DRAPERIILOR SI PENTRU A EFECTUA MASURATORI CORECTE

Dragi vizitatori si clienti ai siteului nostru, cu caldura va recomandam sa cititi aceste randuri care sa va deschida dorinta de a fi propriul designer in decorarea casei dumneavoastra.

Va recomandam sa indrazniti sa visati cu ochii deschisi. Perdelele si draperiile joaca un rol important in amenajarea si decorarea casei dvs, ele pot schimba complet aspectul interior, cu ele casa dumneavoastra va fi mai primitoare, mai calda, si va pot oferii efecte vizuale placute.

 

CUM ASORTEZI MODELELE DE PERDELE CU DRAPERIILE?
Pentru a maximiza atat rolul practic, cat si cel estetic al draperiilor si al perdelelor in casa ta, este recomandat sa tii cont de doua sfaturi ale specialistilor in design interior:

In cazul in care alegi draperii cu imprimeu bogat, perdelele ar trebui sa fie simple, in nuante neutre este ideal ca draperiile sa aiba culori mai inchise decat perdelele, pentru un efect cromatic potrivit,  dar si pentru ca trebuie sa opreasca patrunderea luminii din afara, atunci cand vrei sa ai noapte in plina zi.

Culorile au o puternică influenţă asupra vieţii voastre de zi cu zi, prin aprofundarea psihologiei cromatice, unde efectele culorilor asupra minţii şi corpului vostru sa fie benefice si care să promoveze sănătatea, bunăstarea şi prosperitatea in casa dumneavoastra.

Dacă doriţi o încăpere clasică, nu veţi da niciodată greş cu combinaţia negru-alb unde ar putea sa apara o nuanta mai stearsa de verde , turqoise, bordo, gri-bleu sau mov.
Dacă apusul soarelui vă trezeşte sentimente puternice, folosiţi tonuri de roşu, galben şi portocaliu.
Pentru o atmosferă relaxantă, optaţi pentru tonuri de alb, crem, bej, albastru sau verde.
Primordială este uniformitatea, prin care permiteţi fiecărei camere să aibă propria personalitate unică.
Nu trebuie să utilizaţi aceeaşi culoare peste tot, alungati monotonia prin culori vesele.
Alegeţi o schemă de culori care să vă încânte privirile şi utilizaţi-o în întreaga zonă,
dar alternaţi şi culori secundare pentru a da distincţie spaţiului.

 

Cum procedezi si ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa te ocupi de amenajarea sau decorarea unei camere cu perdele si draperii.

 

SISTEMUL DE PRINDERE

1. Sina, un element simplu, discret si elegant, trebuie sa fie foarte rezistenta, de preferat cea din metal sau
din PVC care au avantajul ca sunt usoare si ieftine, insa nu sunt de foarte buna calitate pentru ca sufera unele
deformari din cauza greutatii la care sunt supuse, ele pot fi cu 1, cu 2 sau cu 3 canale
-Cu 2 canale cand vreti sa puneti perdea si draperie - in stil Modern, Rustic sau Vintage
-Cu 3 canale cand pe langa perdea si draperie vreti sa aveti si pe primul canal un design in stil-Clasic

 

 

2. Galeria, simpla, dubla sau tripla, poate fi si element de decor, simplu sau sofisticat, elegant, din lemn, din bronz
sau din fier forjat , sau o galerie din otel inoxidabil, cu sau fara elemente decorative. ca sa scoti in evidenta stilului
dorit, alege culoarea (ruginiu, argintiu, gri antracit etc) si la capete decoratiuni potrivite in diferite forme si
aplicatii din sticla etc).

 

 

CUM ALEGI LUNGIMEA SISTEMULUI DE PRINDERE

Pentru ca perdelele si draperiile sa fie eficiente, sa poti controla corespunzator gradul de luminozitate in camera si sa ofere intimitate atunci cand sunt trase, sistemul de prindere trebuie sa fie cu 20-30 cm mai lung decat latimea geamurilor (pe fiecare parte). Astfel, perdelele si draperiile vor trece de marginile geamurilor, si  de aceea vor fi eficiente.

 

 

CUM POZITIONEZI SISTEMULUI DE PRINDERE

Pentru un aspect elegant, sistemul de prindere (galeria, sina etc) trebuie montat cu cel putin 20 cm deasupra geamului sau chiar mai mult daca se poate sau daca este o camera inalta).

Cu cat galeria este mai aproape de tavan, cu atat mai inalta si mai mare va parea camera. Pentru un aspect placut si pentru a putea controla usor gradul de luminozitate din camera, sistemul de prindere (draperia, bara etc) trebuie sa fie cu 20-30 cm mai lung in fiecare parte a geamului. Bineinteles, lungimea si pozitionarea sistemului de prindere depinde si de pozitionarea geamurilor pe perete (distante laterale etc) si de designul camerei.

 

 

CUM MASORI LUNGIMEA PERDELEI SI A DRAPERIEI

In primul rand trebuie sa te decizi cat de lungi vrei sa fie,in functie de preferinte si camera unde va sta.

A -o draperie si o perdea scurta, pana la pervaz(glaf) - lungimea incepe de la sistemul de prindere si se va termina
cu 1,50-2,00 cm deasupra pervazului.
B -o draperie si o perdea medie, peste pervaz(glaf) – lungimea incepe de la sistemul de prindere si se va termina
peste pervaz (glaf) cu 10-15 cm. 

C -o draperie si o perdea pana la podea – lungimea va porni de la sistemul de prindere si se va termina cu 1-2 cm
deasupra podelei.

D - In cazul in care vrei ca perdeaua si draperia sa stea pe podea, atunci mai adaugi 15-20 cm la lungimea normala.

 

 

CUM MASORI LATIMEA PERDELEI SI A DRAPERIEI

Latimea perdelei si draperiei se masoara in functie de sistemul de prindere deja existent sau care urmeaza sa-l montezi si de designul si apectul perdelei si draperiei. Atunci cand faci masuratorile, foloseste o ruleta metalica suficient de rigida,  care sa nu se indoie atat de usor.

 

Latimea perdelei si draperiei cu model
– perdelele si draperiile cu model nu trebuie sa fie atat de bogate, cu prea multe falduri si cute pentru ca vor pierde din detalii.
Latimea perdelei cu model se calculeaza astfel: lungimea sistemului de prindere x 2.
Latime perdea din 2 bucati = lungime sistem prindere x 2 buc
Latimea draperiei cu model este =lungimea sistemului de prindere + 1/2 (jumatate) din aceasta
Latimea draperiei cu model din 2 buc este = lungimea sistemului de prindere + 1/2 (jumatate) din aceasta,
totul impartit la 2 buc

 

Latimea perdelei si draperiei simple
– pentru draperiile si perdelele simple, fara model este bine sa iei o latime mai mare, astfel incat sa fie mai “bogate”.
Latimea perdelelor se calculeaza astfel: lungimea sistemului de prindere x 2,5.
Daca vrei sa faci 2 perdele pentru a avea acces mai usor la geam, imparti latimea la 2.
Latime perdea din 2 bucati = lungime sistem prindere x 2,5 / 2.
Latimea draperiei se calculeaza astfel: lungimea sistemului de prindere x 2
Latimea draperiei din 2 buc este = lungimea sistemului de prindere x 2 buc
Important!!
Lungimea sistemului de prindere in cazul galeriilor si tijelor nu trebuie sa includa si terminatiile decorative. Se ia in calcul numai lungimea galeriei intre capetele decorative ale acesteia.

 

 

Exista 3 modalitati de prindere, fiecare cu atuurile si minusurile sale.

 

PRINDERE PRIN INELE – prinderea prin inele este foarte simpla.
Pe partea de sus a perdelei sau draperiei se aplica niste inele metalice pin care se introduce bara draperiei. Dezavantajul este ca trebuie sa le aranjezi ori de cate ori ai nevoie sa deschizi fereasta, sau o usa daca se afla in apropiere.
PRINDERE PRIN BRIDE – bridele sunt niste bretele confectionate din materialul perdelei sau draperiei prin care se introduce bara galeriei.  Modalitatea de prindere prin bride este simpla si nu implica alte accesorii, dar un dezavantaj il constituie faptul ca atunci cand este manevrata, bridele nu culiseazaasa pe teava de la galerie asa cum ar trebuii si deasemenea atunci cand sunt trase perdeaua sau draperia trebuie rearanjate bridele la o anumita distanta
PRINDERE PRIN REJANSA – prinderea prin rejansa este potrivita atat pentru sina cat si pentru galerie. In partea de sus se aplica o panglica neextensibila, putin rigida prin care trec niste sfori care ajuta la formarea pliurilor. Sforile rejansei trebuie sa fie rezistente, sa nu se rupa atunci cand tragi de ele.
Avantajul este ca aceste pliuri odata formate la dimensiunea sinei sau galeriei, se pastreaza ori de cate ori manevram perdeaua sau draperia.

Strangeti sforile rejansei pana obtineti niste pliuri (cute) pana ajungeti la dimensiunea dorita. Agatati carligele sau calaretii,dupa ce ati obtinut dimensiunea dorita, de bentitele speciale existente pe rejansa.
Atentie!!!
Nu agatati carligele de sforile cu care formati pliurile, acestea se vor descentra si vor strica designul si  uniformitatea perdelei sau draperiei.

ACCESORIILE SISTEMULUI DE PRINDERE

Indiferent ca vorbim despre diverse componente care ajuta la functionarea sistemului (clesti, calareti, clame, inele, rejanse etc) sau ca vorbim despre elemente de decor (capetele galeriei, manerul de glisare etc)
Alege sisteme de prindere care au componentele si accesoriile de buna calitate, care nu se deformeaza, sunt rezistente, nu se deterioreaza in timp, nu ruginesc si nu au un aspect ieftin, accesorii complementare cu care se leaga draperiile (agrafe, brose, inele, snururi etc), toate acestea trebuie sa fie de cea mai buna calitate.